thailand monkey

Vă ziceam în prima parteRaluca a împărțit excursia noastră în Thailanda între trei locații:

  • 3 nopți am stat în agitatul Bangkok
  • 5 nopți în stațiunea (destul de populată) Ao Nang
  • 6 nopți pe (insula) Koh Lanta (sau Ko Lanta)

După 3 zile agitate in Bangkok, ne-am continuat călătoria în superba Thailanda și am pornit spre litoral, ceva mai la sud.

 

 

Ao Nang

Ao Nang e prescurtarea de la Ao Phra Nang și înseamnă Golful Prințesei. Ca să ajungem acolo am zburat din Bangkok în Krabi, ocazie cu care am rămas fără bagaj de cală. Concluzia? Nu lăsa baterii externe în bagajul de cală 🙂 V-am povestit deja despre cât îs de drăguți thailandezii, așa că a doua zi mi-am recuperat bagajul ușor.

Ne-a plăcut foarte mult hotelul la care am stat. Avea forma unei potcoave, camerele erau pe două etaje, iar în interiorul potcoavei, tot de forma asta, era o piscină la care aveam acces direct din balcon. După o zi petrecută în căldură, piscina aia era un cadou.

thailand ao nang hotel pool

Cam așa se vedea de la balconul camerei noastre

Railay Beach

La recomandarea Ralucăi, într-o zi am făcut o excursie cu un long-tail boat la Railay Beach. Long-tail boat-urile sunt niște bărci cu motoare(de mașină) diesel modificate. Practic, motorului i se atașează o țeavă lungă(4-5 metri) cu o elice în capăt. Ziceam deja că normele de siguranță și poluare sunt inexistente. Vă puteți imagina ce gălăgie și ce fum scoate o barca din asta…

thailand long tail boat

Long-tail boat

thailand railay beach

Long-tail boat

La Railay Beach am putut să ne scăldăm într-o zonă umbrită (mai nou am adoptat motto-ul cum că o piele albă e mai frumoasă decât una bolnavă, așa că ne ferim de soare cum putem). La amiază am putut face o plimbare/urcare abruptă prin pădurea tropicală de acolo spre punctul de belvedere de pe peninsulă. 

thailand jungle

Trebuie să recunosc că mi-a fost puțin frică prin pădure – erau multe păsări care scoteau niște sunete foarte ciudate,

dar tot m-am cățărat în copac pentru o poză

thailand hike

Nu a fost simplu să ne cățărăm și, pentru că pământul e lutos în zonă, ne-am și murdărit foaaarte tare pe piele, haine și papuci

La coborâre am dat de un varan (cred ca avea vreo 2 metri lungime) și de o grămadă de maimuțe buclucașe foarte simpatice 😀 .

thailand lizard

Varanul speriat a atras foarte multă lume în jur. Toata lumea era foarte curioasă de el, mai puțin două fete din Australia. 

Ele au zis ca nu-s impresionate, că din ăștia au și ei o grămadă în țară. #nopes :))

thailand monkey

Maimuțica – în momentul în care am făcut fotografia asta încă le credeam drăgălașe

thailand tsunami warning sign

Semne de avertisment pe toată plaja

Opțiuni de masă nu ai foarte multe pe plaja Railay. Există câteva bărci unde se vinde mâncare gătită și foarte puține restaurante la care nu ai acces dacă nu ești oaspete la hotel. Oricum, prețurile erau nu mari, ci foaaarte mari la restaurant, așa că oricum n-am insistat să ne primească la masă.

thailand food

Un fel de street-food…boat food? 😀

thailand child

Copilașul ăsta drăgălaș se juca în apă, lângă long-tail boat-ul părinților

Nu încheiem povestioara despre Railay Beach fără să amintim de surpriza de pe plajă: Peștera Prințesei. Peștera e dedicată unei zeițe a fertilității.

thailand railay beach

Princess Cave

Rafting + A.T.V.

În altă zi am fost la rafting pe unul din râurile de acolo. Trebuie să recunosc că experiența din Turcia a fost mai plăcută, dar ne-am simțit bine și am avut ocazia să întalnim o pereche de oameni frumoși din Polonia care au fost atât de drăguți încât să ne invite sa ne petrecem câteva zile la ei 🙂 . În aceeași zi am avut și prima mea experiență cu A.T.V.-ul. Și mi-a plăcut enorm! Mersi, Mihai, că ai insistat 😀 .

thailand rafting

Rafting

thailand krabi atv

A.T.V. – yup, era foarte, foarte cald

#30 în Thailanda – caiace, masaje, cină ca la 30 de ani

De câțiva ani, am făcut un obicei și mergem de ziua mea într-un city break. Anul ăsta, cum am schimbat prefixul, am avut dorințe mai mari, de unde și excursia în Thailanda. Am avut parte de cea mai frumoasă zi de naștere ca experiențe: întâi, tot la recomandarea Ralucăi, am fost cu caiacul în pădurea de mangrove din Ao Thalane. Am avut noroc de cel mai simpatic ghid care a făcut experiența de milioane. La un moment dat, ne-a „atacat” o gașcă de maimuțe în căutare de apă curată, care ne-au și furat sticlele de apă. Ghidul nostru ne-a făcut și o surpriză și am ajuns pe o plajă ferită, înconjurată de stânci înalte, unde am făcut o baie meritată.

thailand krabi ao thanale kayaking

Ao Thalane – pădurea de mangrove

thailand krabi ao thanale kayaking

Ao Thalane – pădurea de mangrove

După sesiunea de kayaking am oprit la Monkey Temple. Plin de maimuțe în împrejurimi. Statuia ne-a adus aminte de Wat Pho din Bangkok.

thailand krabi money temple

Monkey Temple

După-masa am luat un prânz delicios (ca deh, oriunde era delicios), am băut shake-uri de fructe și m-am alintat cu un masaj cu ulei de cocos. Ce altceva să îți dorești? Cina de 30 de ani am luat-o la o masă de plastic, pe scaune de plastic, într-un night market, unde am mâncat pad thai cu creveți și garnitură de creveți la grătar :)) De cinstit am cinstit cu câte o sticlă de bere Chang cumpărată de la supermarket și băută pe malul mării. Nici ca mi-aș fi dorit altceva!

thailand food

Pad Thai

Prieteni și oameni faini

Nu pot să închei capitolul Ao Nang fără să îi menționez pe oamenii faini pe care i-am întâlnit acolo. Pe lângă perechea drăguță întâlnită în excursia cu rafting-ul, am avut noroc să cunoaștem un grup de prieteni români chiar la hotelul la care stăteam. Cât de mult îmi place când mergem în excursii e că sunt șanse destul de mari să întâlnim oameni care să aibă aceleași interese ca noi. Așa că, 2 ore și 2 beri mai încolo, deja eram prieteni cu constănțenii Sorina, Cătă și Vali. Guys, vă salutăm și abia așteptăm sa ne revedem! Și acum ne amintim cu mare drag serile petrecute, poveștile povestite și râsetele împărțite.

thailand long tail boat sunset

 

Deși nu la fel de agitat ca Bangkok-ul, pentru că am avut atâtea activități interesante in Ao Nang, după 5 zile parcă începeam să simțim nevoia de liniște, de relaxare și de stat la soare. Așa că ne-am bucurat când am pornit spre Koh Lanta(cu mașină închiriată cu tot cu șofer, totul inclus în prețul excursiei și rezolvat de Raluca), unde ne așteptau plaje întinse și apusuri de vis.

Lăsăm ultima parte (și cea mai frumoasă, cred eu) a excursiei să aibă postarea ei.

 

 

Ai voștri plecați în lume,

signature

Please follow and like us: