bangkok river boat

Vă ziceam în prima parteRaluca a împărțit excursia noastră în Thailanda între trei locații:

  • 3 nopți am stat în agitatul Bangkok
  • 5 nopți în stațiunea (destul de populată) Ao Nang
  • 6 nopți pe (insula) Koh Lanta (sau Ko Lanta)

 

 

Bangkok

Bangkok mi-a rămas în minte a fi un oraș cu de toate: skyscrapers(zgârie-nori), skytrain(tren suspendat pe la etajul 3 al cladirilor), piețe (mai ales pe timpul nopții – night markets), street-food(mâncare pregătită la niște tarabe, în plină strada), fructe, arome, masaj, temple, aglomerație, tuk-tuk-uri(mai jos o fotografie cu vestitele „taxi-uri”), long-tail boats(la fel, mai jos o fotografie cu bărcile cu motoare improvizate), sărăcie, fericire, travestiți, prostituție, show-uri de tot felu’, smog, căldură, discrepanțe.

Clădirile de acolo ne-au adus aminte de Varșovia, unde am întâlnit același amestec de clădiri vechi cu noi… doar că în Varșovia clădirile vechi erau cele comuniste.

bangkok streets

Stradă aglomerată în Bangkok

Ne-a plăcut foarte mult localizarea hotelului. Pe o străduță aproape de noi se organiza un night market(piață de noapte) începând cu ora 17. Cum am ajuns la hotel pe la ora 23, ne-am bucurat foarte mult că am avut unde să ieșim să mâncăm și să începem să simțim vibe-ul orașului.

coconut milk thailand

Sucul de nucă de cocos – atât de răcoritor!

bankok rooftop pool

Piscina hotelului

Ca să ne explorăm orașul am încercat mai multe metode de transport: skytrain-ul, taxi-ul, barca, tuk-tuk-ul și mersul pe jos 🙂 . Pe timpul zilei ne plimbam între obiective turistice, iar pe seara ne întreptam către piețele pline de viață: Ratchada Train Night Market, Neon Night Market, Khaosan Road Night Market. Pe lângă mâncare, piețele oferă și tarabe cu suveniruri și haine, saloane de masaj, baruri, cluburi. Si, deși seara veneam pe jos la hotel, nu ne-am simțit nicio clipă că am fi în pericol.

Templele budiste sunt renumite pentru arhitecturile lor. Thailanda are peste 40.000 de temple budiste. Timpul scurt petrecut in Bangkok ne-a permis să vizităm două temple: Wat Pho și Wat Saket(sau Temple of the Golden Mount).

Templul Wat Pho

 Wat Pho este templul unde găsești renumita statuie a lui Buddha Înclinat, lungă de 46 de metri și acoperită cu foițe de aur. Templul este considerat cel mai vechi centru de educație publică din Thailanda și locul unde masajul thailandez a început să fie practicat pentru prima dată. În cadrul templului, masajul thailandez încă se mai predă și se practică. Intrarea a fost 100 Bath (~3 euro).

bangkok wat pho temple

Wat Pho

bangkok wat pho temple

Wat Pho

bangkok wat pho temple leaning buddha

Leaning Buddha

bangkok wat pho temple

Wat Pho – cred că se citește în ochii mei oboseala provocată de căldurile sufocante 😀 

Wat Saket

Templul Wat Pho ni-l recomandase Raluca înainte să plecăm de acasa, dar cred că și Wat Saket merită vizitat. Templul e situat pe un deal, prin centrul Bangkok-ului, și oferă o priveliște panoramică asupra orașului. Ca să ajungi în vârf, ai de urcat 318 de trepte. Plimbarea până sus e plăcută, simți că treci printr-o mini-junglă; te înconjoară copaci și plante tropicale, din când în când treci pe lângă o fântână, pe lângă statui și sunt instalate chiar și pulverizatoare de apă. Cum te apropii de vârf încep să apară zone cu clopote care aduc noroc. Tot pentru noroc, am văzut femei care atârnau într-un copac frunze aurite acoperite de text. Intrarea a fost 50 Bath (~1.5 euro).

wat saket jungle

Wat Saket – urcare

Wat Saket – urcare

wat saket bells

Wat Saket – clopote pentru noroc

bangkok gold mountain

Wat Saket – treptele

bangkok golden mountain leafs

Wat Saket – copăcei cu frunze aurite

wat saket love

Cum am făcut rost de taxi în Bangkok

La Wat Pho am ales să mergem cu un taxi. Pentru taxi am rugat la recepția hotelului sa ne cheme unul. Și aici întâmplarea amuzantă: în loc sa sune la o firma de taxi, cum ne așteptam, portarul hotelului ne-a suit pe noi și încă un cuplu într-o mașinuță electrică (cum îs alea de golf) și ne-a dus până la strada principală. Acolo a oprit câteva taxiuri cu care a negociat un preț pentru noi. Ne-a luat puțin să ne dezmeticim, dar probleme nu am avut. Taxi-urile din Bangkok sunt curate, cu A.C.. Cu taximetriștii de obicei trebuie să negociezi, rar când te duce cineva „pe ceas”. Mai mult, poți „închiria” un taxi o zi întreagă. Șoferul nostru s-a oferit să ne stea la dispoziție o zi întreagă contra sumei de 200 de lei.

bangkok wreck

Nu, nu ăsta a fost taxi-ul nostru :)); taxi-urile chiar arată bine

bangkok river boat

În schimb, ăsta a fost unul din taxi-urile noastre: unul dintre bac-urile care străbat râul Chao Phraya din Bangkok

thailand speedboat

În același bac 🙂

bangkok river boat

Long-tail boat – despre tipul ăsta de barcă vă povestesc mai multe în următoarea postare, cea despre Ao Nang

Night Markets sau piețele de noapte

Foarte populare în Thailanda, piețele de noapte ne-au plăcut mult, mai ales că se organizează în fiecare zi a săptămânii, deci am avut unde să ne petrecem nopțile. Se organizează pe străzile orașului, care se închid. Ce găsești în piețe? Mâncare! Multă, multă mâncare: grătare, curry-uri, fructe de mare, pește, fructe, și tot felu’ de alte bunătăți. În mare parte, mâncarea se vinde la tarabe improvizate și se servește în picioare sau la mese de plastic. Pe laterale, majoritatea piețelor sunt îngrădite de restaurante și baruri, așa că ai de ales dacă nu vrei să fii foarte excentric. Pe lângă tarabe cu mâncare, restaurante și baruri, există și tarabe care vând haine și suveniruri, saloane de masaj, artiști care fac show-uri în stradă.

bangkok night market

Mâncare cât mai proaspătă în piețele de noapte

bangkok night market

Culori, lumini, muzică, veselie, restaurante, baruri, petreceri – toate în piețele de noapte

Bangkok street

Și artiști de tot felul

bangkok street crocodile

Și mâncare bizară – yep, ăsta e crocodil la proțap

thailang bangkok street food

Da, da, tarantulă pe băț

thailang bangkok street food

Street food

bangkok

Și fericire

Ne-ar fi plăcut să petrecem mai multe zile în Bangkok, sunt multe alte obiective pe care ne-ar fi plăcut să le vedem. Cu altă ocazie sigur așa facem. Dar nici ce a urmat nu ne-a dezamăgit 😀 . Pentru că nu m-am putut abține să nu încarc multe poze și pentru că și următoarele locații au fost superbe, povestim despre Ao Nang și Koh Lanta separat.

 

 

Ai voștri plecați în lume,

signature

Please follow and like us: